Zico, Appi'nin yerine bir yabancı alabileceğimizi belirterek, yönetimden yerli orta saha istedi
Fenerbahçemiz'in teknik direktörü Arthur Zico, Antalya kampının son gününde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Brezilyalı teknik adam, bir yerli orta saha oyuncusuna ihtiyacı olduğunu söylerken, Fenerbahçe'deki planlı çalışmanın final getireceğini ileri sürdü. Yöneticilerle transfer konusunda bir durum değerlendirmesi yaptıklarını ifade eden Zico, "Appiah ve Tümer'in durumu net değil Deniz'in sakatlığı sürüyor. O mevkide baktığınız zaman sadece Kemal ile Selçuk'un olduğunu görüyoruz. Yönetimimizle oturduk ve konuştuk bu futbolculardan yararlanabilirmiyiz diye bir konuşma yaptık eğer bazı futbolcularımızdan bir verim alamazsak ona göre bir değerlendirme yaparız. Appiah ve Tümer'den yararlanamayacaksakm, acilen bir Türk futbolcu transferi düşünüyoruz" dedi.
Appiah'ın durumuna göre yabancı bir futbolcu da alabileceklerini ifade eden Zico, gündeme getirilen Alves hakkında "Çok kaliteli bir futbolcu ama benim böyle bir düşüncem yok. Bizim transfer hakkında bazı düşündüğümüz isimler. Yönetimimize bir transfer listesi verdim" diye konuştu.
Brezilyalı hoca basın toplantısında şunları söyledi:
Çalışmalarımız eksiklerimizi gidermek takımın gücüne güç katmak üzereydi. Artık çalışmaları bitirmekteyiz. Takvim sıkışık olduğu için maçlar arka arkaya gelecek. Bu nedenle değişik bir çalışma yöntemi düzenledik. İkinci yarı bizim için iyi olur umarım. Kayseri maçındaki sonuç da bizim için olumlu olacak umuyorum çünkü bundan sonrkaki iki maçı kazanırsak ikinci tura yükseleceğiz. Bu nedenle buradaki çalışmalarımız olumlu geçti diyebiliriz.
Geçen sene ile karşılaştırdığımızda geniş zaman vardı geçen yıl. Bu sene daha fazla belirli olan kondüsyonumuzu ileri götürmek adına çalışmalar yaptık. Maçlara hazırlık yaptık. Geçen sene fizik olarak kendimizi hazırlamaya dönük çalışmıştık. Şu anda oyuncuların ne kadar istekli olduklarını gördük. Ben buradan gayet memnun olarak döneceğim. Geçen yıl bizi yenen az sayıdaki takımlardan birisi ile oynayacağız. Buradaki çalışmalara baktığımızda gayet umutluyum ve gayet mutluyum.
Sakat oyuncularımıza baktığımızda, Alex İstanbul'da iyi bir şekilde sürdürüyor. Benim tahminin Antep maçında Alex sahadaki yerini alır. Pazar günü Alex'in oynaması zor ama Antep maçında forma giyer. Deniz çalışıyor her geçen gün iyiye gidiyor. Kezman yeniden çalışmaya başladı. Appiah ile Tümer'in durumunda ise bir değişiklik yok.
Bana transferi soracağınızı bildiğim için paylaşayım. Yöneticilerle görüştük, durumu masaya yatırdık elimizdeki oyunculara baktık, sakatlara baktık. Orta sahada bir ya da birkaç oyuncudan yararlanamayacağımız halinde neler yapabileceğimizi yönetim ile masaya yatırdık. Apipah'ın durumunu soracaksınız ben şu andaki yabancı oyncuların hepsinden memnunum. Ama bir ya da bir kaçından yararlanamayacak isek takviye girişiminde bulunabiliriz. Yararlanamayacaksak onların yerine girişimde bulunabiliriz, ama şu anda belli bir şey yok. Her türlü olasılık olabilir.
Alves konusu hakkında her hangi bir bilgim yok, herhangi bir görüşmem de yok, elbette kaliteli oyuncu, kendisi Brezilyalı milli oyuncu, her kaliteli oyuncu Fenerbahçe'nin görüş alanında olabilir.
Kardeşim Edu çalışmaya devam ediyor. Rakiplerimizin maçlarını izliyor. Fenerbahçe adına yabancı oyuncuları izlemek gibi bir görevi yok. Benim yardımcımdır kendisi, rakiplerimizin maçlarını izliyor ve kendisi bana yardımcılık yapıyor.
İsimler var, bu isimleri yönetimle paylaştım. Onlara liste verdim gerisi yönetimin işidir. Ben kendi fikrimi sundum. Yabancı ve Türk oyuncular olsun istediğim oyuncuların listesini sundum. Acil olarak bir Türk oyuncuya ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Acil durumu onlara söyledim gerisini yönetimin işidir.
Gençlerbirliği maçını hatırlayalım, Semih ve Kezman birlikte oynamışlardı. Benim ideal düşüncem değil ikisini birden maçın başında birlikte sahaya sürmek. Ama ikisi bir arada oynayabiliyorlar. Maç başında değil de maç içinde değişiklik yapıp, ikisini birlikte oynatabilirim.
Ben internet sitemde sizle yaplaşmadığım bir şeyi yazmam. Önce sizinle paylaşır sonra siteme koyarım. Farkli olan Türkiye hakındaki gözlemlerimi internet istemde yazmamdır.
Yönetimle henüz kendi sözleşmem ile ilgili bir görüşme olmadı. Önceki görüşmede uygun bir zamanda avukatımla görüşme yapılacağı yönünde karar almıştık. Biraz daha zaman geçmesini bekliyoruz. Mart ayında ya da nisan ayında böyle bir görüşme gerçekleşmesini umut ediyorum.
Edu konusunda benim geleceğini etkileyeceğini zannetmiyorum. Elbette hoca olarak ve kardeşim olarak yanımda olmasını isterim. Ufak bir sıkıntı vardı onu da hallediyoruz, yeniden aramızda olmasını istiyorum. Bunlar ufak tefek sorunlardır, bunları zamana bırakırsanız, her şey hallolur.
Aurelio konusunda gelişmelerin onun performansını etkileyeceğini zannetmiyorum. Onu tanıyanlar ne kadar profesyonel olduğunu bilirler. Elbete insanın hayatında fırsatlar çıkabilir. Her zaman ileriyi düşünmelisiniz. Marco gibi sorumluluğunu bilen bir oyuncunun futbolunu bu durumlar etkilemez. Marco her zamanki gibi sahada Fenerbahçe için mücadelesini verecektir, bundan kuşkum yok.
Kezman antrenman sırasında bir sakatlık geçirmişti. Daha sonra doktorumuz tarafından, genel izinle birlikte Hollanda'ya gitmesi kararlaştırıldı. Döndü. Herhangi bir sıkıntı yok bu konuda. Appiah'da bir değişiklik yok, ne zamanki sağlık departmanından oynayabilir raporu gelir, o zaman durumuna bakarız.
Appiah'ın rahatsızlığı gibi örnekler gördüm. Japonya milli takımındaki Takahara aynı sıkıntıya sahipti. 2002 ve 2004 Olimpitlarda oynayamadı. Bir süre uzak kaldı. Roma'da Tadei diye bir oyuncu vardı Brezilyalı, o da aynı sıkıntıya sahipti.
Sevilla'nın da Fenerbahçe'nin de şanslarını eşit görüyorum. Ama onlar senenin ekibi seçildiler. İşimizi kolay olmayacağını biliyoruz. Ama onlar için de kolay olmayacak çünkü biz de güçlü bir ekibiz. Şanslar eşit.
Futbolda her şey mümkün. Saha içinde ciddiyetinizi organizasyonunuzu gösterdiğiniz sürece her şeyi başarabilirsiniz. Fenerbahçe'nin oyuncuları bu yeteneğe sahip oyuncular.
Eğer Fenerbahçe şu anda olan politikası ile devam ederse Fenerbahçe'nin Avrupa'da kupa kaldırma olasılığı yüksek. İhtiyaç olan galibiyetlere başarılara alışmış bir takım Fenerbahçe. Bunları isteyen oyuncuları takıma kazandırmakla başarıların devamı gelecektir.
Eğer takımımızdaki bütün oyuncuların, büyük oyuncular da ellelerindekinden daha fazlasını verirlerse farklarını yaratırlarsa, bu farkı yaratırsınız. Dün Eto'o, Henry ne kadar önemli isim olsalara da, saha içinde ikili mücadele yapıyorlar, isimleri olmasına rağmen savunmalarına yardım ediyorlar saha içinde toplara kayıyorlar. İsimli oyuncuların da çok fazla mücadele etmesinin, kendini göstermesinin büyük başarılarda payı olacaktır. Büyük diye nitelendirdiğimiz oyuncuların, biraz daha kendilerini olaya vermeleri gerekir.
Her yolda her zaman sıkıntılar olabilir. Gücünüz tam olduğunda bazı şeyleri daha iyi başarabilirsiniz. Her zaman yolunuza taş çıkacaktır. Normal hayatta karşınıza çıkan şey kolay ise insanlar bunu istemeyeceklerdir. Biraz zor olacak ki, inlarlar onu daha çok istesin ve başarsınlar.
Yapmak istedğimi ama gerçemkleştiremedim bir şey var diye söyleyemem. Benim izstediğim gibi çalığşmam için bütün kartlar önüme beyaz biçimde sürüldü. Yaşadığım zorluklar yeni olan herkesin yaşayabileceği şeyler. Sakin olduğunuz ve kendinize güvendiğiniz sürece başarıya gidersiniz. Rahat bir çalışma ortamı buldum. İyi niyet de çok önemli. Başkanımızın yönetimimimizn de iyi niyeti çok önemli. Camianın başarılı olmasını hep düşünmeleri, olumlu. Bu alt kadrolara da yansıyor.
Şu anda alırsak oyuncuyu, genç olmamalı. Yanlış bir politika olur bu. Sezon başında bu tür oyuncular alınmalı, genç. Şu andra gelecek oyuncu en kısa sürede adapte olacak ve hemen oynayacak oyuncu olmalı. Şu aşamada genç oyuncu için zamanımız yok.